zonnepanelen_breed

HOE WERKT HET?

Bij 50 aanmeldingen en een goede haalbaarheid wordt er een energiecoöperatie opgericht. De uitwerking van de business case en het opstellen van de statuten voor de coöperatie zal met AGEM worden gedaan. Nadat de coöperatie is opgericht, kunnen de leden hun inleg overmaken zodat gestart kan worden met de aanleg van de zonnepanelen. De geproduceerde groene stroom wordt door de coöperatie verkocht, de opbrengsten hiervan komen in de kas van de coöperatie. Hiervan worden de vaste lasten betaald zoals verzekeringen en onderhoudskosten. De resterende winst wordt verdeeld over de deelnemers en/of gebruikt voor nieuwe initiatieven van de coöperatie.

Wat kost het en wat levert het op?
Al met 1 certificaat kun je meedoen! Op basis van andere projecten in de Achterhoek is de verwachting dat deze € 250 tot €300,- gaan kosten. De prijs van een certificaat wordt bekend gemaakt op de eerste info-avond. 1 certificaat staat gelijk aan 1 zonnepaneel, of-wel een productie van circa 230 kWh per jaar.
De opbrengsten van de investering bestaan uit: 15 jaar lang een belastingvoordeel van ruim 12 cent per kWh van de door jouw zonnepaneel opgewekte elektriciteit. Daarnaast wordt de resterende winst verdeeld over de deelnemers en/of gebruikt voor nieuwe initiatieven van de coöperatie die ten goede komen aan de Beltrumse samenleving. De verwachte terugverdientijd van je inleg is circa 8 jaar gedurende de looptijd van 15 jaar.

Wie kan meedoen met dit initiatief?
– Particuliere huishoudens;
– ZZP’ers;
– Ondernemers of andere rechtspersonen (stichtingen, verenigingen, B.V’s)

Dus: eigenlijk iedereen! Mits:
– Je beschikt over een kleinverbruikers-aansluiting;
– Je niet volledig zelfvoorzienend bent met elektriciteit door eigen zonnepanelen;
– Je postcode 7156 (of aangrenzend) hebt.

 

pdfDownload hier ons informatiepakket

 

pdf Download hier het interesseformulier voor deelname